Фізіологічні та біохімічні основи оздоровчого харчування. Теорія, практикум, тести. Навчально-методичний посібник
Фізіологічні та біохімічні основи оздоровчого харчування. Теорія, практикум, тести. Навчально-методичний посібник / Плахтій П.Д., Коваль Т.В. – Львів: Видавництво «Новий Світ – 2000», 2024 – 282 с.
ISBN 978 – 966 – 418 – 449 – 3
Друк на вимогу, поточним роком (Print on demand, POD) – 380,00 грн.
Форма: друкована книга (видання) 282 с. (чорно-білі)
Формат: 60х84/16
Обкладинка: м’яка
Мова: українська
У навчально-методичному посібнику подано основні аспекти будови травної системи і її ролі в процесах травлення та засвоєння їжі; висвітлено основні відомості про енергетичні витрати організму, енергетичну цінність їжі та енергетичні потреби для людей; розкрито фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму.
Особливу увагу приділено основним продуктам харчування, які використовуються для здорових та хворих людей; складанню раціонів харчування для людей залежно від віку, професійної діяльності, групової приналежності; особливостям харчування спортсменів з урахуванням різних періодів фізичного навантаження та видів спорту.
Для здобувачів вищої освіти спеціальностей 181 «Харчові технології»., 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», здобувачів вищої освіти природничих факультетів спеціальності 014.05 «Середня освіта (Біологія та здоров’я людини).