
Здоров’язберігаючі технології з використанням продуктів бджільництва: навчально-методичний посібник
Здоров’язберігаючі технології з використанням продуктів бджільництва : навчально-методичний посібник / П. Д. Плахтій, Д. П. Плахтій, Т. В. Коваль. – Львів : «Новий Світ-2000», 2025. – 139 с.
ISBN 978-966-418-450-9
290,00 грн.
Форма: друкована книга (видання) 139 с. (чорно-білі)
Формат: 60х84/16
Обкладинка: м’яка
Мова: українська
Навчально-методичний посібник побудований за структурою запитань і відповідей. Він присвячений питанням використання меду та інших продуктів бджільництва (пилку, перги, воску, прополісу, маточного молочка, апітоксину і трутневого гомогенату) у харчуванні та лікуванні людини. Звертається увага на актуальність проблеми оздоровлення людини в умовах сьогодення якісними продуктами бджільництва.
В посібнику представлені рецепти дієтичних та лікувальних страв з медом, дані різновидів медових напоїв, їх споживчі та лікувальні якості. Особлива увага приділяється сучасним технологіям виготовлення варених медових вин, медово-плодоягідних та ставлених медів в домашніх умовах.
Для здобувачів вищої освіти, які вивчають курс бджільництва (спеціальності 201. «Агрономія», 202. Захист і карантин рослин»); здобувачів вищої освіти природничих факультетів спеціальності 014.05 «Середня освіта (Біологія та здоров’я людини).
Видання також адресоване бджолярам, спеціалістам галузі бджільництва, усім, хто використовує продукти бджільництва з оздоровчою та лікувальною метою.